Земельні махінації в держконцерні

09. 11. 2016, Oleg, Новини

Національне антикорупційне бюро розслідує можливу розтрату 1,04 млн. грн. Концерном радіомовлення, радіозв’язку і телебачення при замовленні технічної документації на земельні ділянки.

Земельные махинации на хуторе Быковня

Йдеться про низку договорів 2013 р., які концерн підписав з ТОВ “Ліга-Експерт”. У НАБУ повідомляють, що концерн замовив технічну документацію із землеустрою на ділянки, які на момент замовлення не перебували або були лише в частковому користуванні держпідприємства. Детективи оцінюють розтрату в 1,04 млн. грн.
Ділянки площею 195,6 га розташовані на хуторі Биківня і не були у користуванні концерну. Ще оформлялися документи на 12,4 га по пр. Перемоги, 15, у Києві, хоча концерн користувався тільки 2,8 га. Крім того, підприємство захотіло 804,3 га в Миколаївській області, хоча користувалося тільки 567,6 га. Технагляд за будівельними роботами та перевірка кошторисної документації.

НАБУ вивчає рух коштів по рахунку “Ліги-Експерта”, а також підприємців, яким компанія переводила гроші. Зокрема, суд надав детективам доступ до даних банківських рахунків фізосіб-підприємців, які отримали кошти від компанії за юридичні послуги та топографо-геодезичні роботи.