Чому українці не поспішають вкладати гроші в котеджі

15. 11. 2016, Oleg, Новини

Українці не поспішають купувати житло в котеджних містечках. Про це розповів у коментарі директор компанії “Євро-Рейтинг” Григорій ПерерваТехнический надзор
“Зараз йде третя хвиля запуску котеджних проектів під Києвом. Кожен раз виникає та ж проблема. Спершу котеджні містечка активно продаються за вигідною ціною, а потім продажу припиняються. Попит ситуативний, так як ми більше звикли до квартир. Для будівництва котеджних будинків далеко не завжди використовують такі ж якісні матеріали, як для багатоповерхівки. А ціна за квадратний метр різниться істотно. Котеджний будинок доведеться підтримувати в належному стані самостійно. Біля них часто немає належної інфраструктури”, – пояснив експерт. Технічний нагляд за будівництвом котеджів і будинків у Києві та київській області.

Котеджні містечка будують, але вони користуються малим попитом, підтверджують в компанії New City Developers.

“У Київській області їх більше сотні і тільки закладаються, і вже готових”, – говорить директор New City Developers Денис Сєдаков.

Будинки там ще можна купити від забудовника. Середню ціну вивести складно.

“На ціну впливає багато факторів. Наприклад, віддаленість від Києва, престижність району, навіть якість дороги. Наприклад, в Козині, біля Кончі-Заспи, є побудовані котеджі 91 тисячі гривень за “квадрат”. У наш час це космічна ціна. А є і по 6 тисяч за квадрат – в Березівках в 30 кілометрах від столиці”, – коментує Сєдаков.